Thamby Chick bukan ahli UMNO?

“BERPOLITIK BIARLAH DENGAN CARA YANG BERMORAL”

Permatang Pauh-

Kenyataan Presiden MCA, Datuk Chua Soi Lek yang mendesak Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk memastikan kebenaran dakwaan terlibat dalam video seks yang sering dibangkitkan oleh media massa telah diselar oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Beliau menegaskan bahawa, Soi Lek merupakan individu yang tidak mempunyai nilai moral yang tinggi kerana terbukti beliau pernah terlibat dalam video seks sebelum ini memang tidak layak untuk berbahas mengenai isu ini kecuali beliau adalah orang yang bersih.

“Siapa Soi Lek untuk mendesak Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya mengesahkan watak pelakon dalam video seks tersebut adalah bukan Anwar.

“Jika beliau seorang yang berpengalaman dan imej diri telah tercemar, adakah beliau layak untuk bertanya sedemikian? Kerana beliau juga lah imej Parti MCA telah tercemar.

“Hanya seseorang yang mempunyai nilai moral yang tinggi sahaja yang layak untuk bertanyakan seperti ini kepada Anwar Ibrahim.” Katanya semasa berucap dalam ceramah penerangan Isu Fitnah III dekat Permatang Pauh, baru-baru ini.

Lim turut menyelar kenyataan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib kerana mendakwa UMNO tidak mempunyai kaitan dengan isu video seks tersebut.

“Jika UMNO tidak terlibat, apakah Tan Sri Rahim Thamby Chick ini bukan ahli UMNO? Bila pula dia keluar UMNO?.” Katanya.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Bagan berkata, berpolitik biarlah dengan cara yang bermoral serta berakhlak tinggi, bukannya dengan menjadikan konspirasi yang tidak sudah-sudah semata-mata untuk membenamkan kebangkitan Anwar Ibrahim untuk merampas semula tampuk pemerintahan negara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: