Ambil Tindakan Undang-undang Terhadap Datuk T

DATUK T BERSALAH TAYANG VIDEO LUCAH KEPADA UMUM: MB KEDAH

Alor Setar-

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak mengesa pihak berwajib mengambil tindakan dengan mengawal tindak tanduk Datuk T kerana telah mengajak media menonton rakaman video seks yang didakwa dilakukan pemimpin pembangkang, bukannya mengalih pandangan kes itu terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Polis perlu mengambil tindakan terhadap Datuk T atas dakwaan menyebarkan video lucah kepada umum kerana ia menyalahi undang-undang.

“Saya cadangkan ambil tindakan undang-undang untuk Datuk T kerana telah sebarkan bahan lucah termasuk individu yang menonton video itu. Jika ikut undang-undang, individu yang menayangkan bahan lucah termasuk yang menonton juga salah.

“Saya hairan kenapa isu ini tiba-tiba sahaja dibangkitkan termasuk dakwaan Ummi Hafilda Ali yang mendedahkan terdapat 18 rakaman video lucah membabitkan individu yang sama.

“Setiap kali menjelang pilihan raya, ada sahaja cerita seperti ini disebarkan pihak tertentu. Skandal sana skandal sini, entah betul entah tidak.

“Saya tidak nafikan isu-isu skandal negatif seperti ini sering kali dibangkitkan apabila pilihan raya diumumkan, kemungkinan ia bertujuan untuk menjejaskan reputasi Pakatan Rakyat (PR).

“PELAKU ADEGAN VIDEO LUCAH MIRIP ANWAR TETAPI TUBUHNYA BERBEZA”

“Kes-kes macam ini biasanya panjang ceritanya. Kita tidak tahu situasi sebenar namun saya yakin kebenaran akan terbukti juga. Mereka mendakwa wajah pelaku adegan video lucah itu mirip Anwar tetapi tubuhnya berbeza, jadi tidak semestinya orang itu adalah Anwar.” Katanya pada media selepas mempengerusikan mesyuarat Exco, baru-bari ini.

Beliau yang juga Pesuruhjaya Pas Kedah berkata, kenyataan Presiden Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA), Datuk Zaid Ibrahim yang menyarankan supaya Pas mengkaji semula hubungan pakatan dengan PKR kerana isu itu, hanyalah satu tindakan mahu mengheret Pas dalam kancah dendam antara dirinya dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

“Jika Zaid Ibrahim bergaduh dengan PKR, tak perlu lah nak babitkan pemimpin parti lain pula. Jadilah seorang pemimpin yang berani dan ‘gentelman’.

“Seseorang yang dituduh salah adalah tidak bersalah selagi ia tidak terbukti melakukan kesalahan.” Jelasnya.

Tambah beliau lagi, Kenyataan Zaid itu adalah kenyataan yang tidak bijak dan seolah-olah mahu menghasut pemimpin lain supaya bermusuh dengan PKR.

“Apa juga andaian atau dakwaan kita tidak boleh gunakan sebagai fakta. Kita ada mahkamah, biarlah mahkamah yang tentukan dengan adil. Ini bukan hak individu untuk menentukan salah atau betul.” Katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: