Pemain Bola Sepak Kedah Terima Ganjaran

RM5000 SETIAP SEORANG

Alor Setar-

Kejayaan pemain bola sepak yang beraksi cemerlang mengharumkan nama negara sekaligus menjulang Piala Suzuki AFF 2010 baru-baru ini tidak pernah dilupakan, sebaliknya mereka telah diberi ganjaran berupa wang sebanyak RM5000 bagi setiap seorang.

Lima pemain bola sepak yang terpilih untuk menerima ganjaran ini ialah Khyril Muhymeen Zambri, Amar Rohidan, Khairul Helmi Johari, Mohd Sabre Mat Abu dan Faizal Abu Bakar.

Turut menerima ganjaran yang sama adalah Penolong Jurulatih Pasukan Negeri Kedah, Tan Cheng Hoe yang merupakan anak tempatan negeri Kedah serta pernah beraksi untuk skuad negeri Kedah.

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata, ganjaran yang diberikan itu adalah sebagai tanda penghargaan kepada pemain bola sepak negeri kedah yang berjaya mengharumkan nama negeri dan negara ke peringkat antarabangsa.

“Kita berikan ganjaran kepada mereka RM5000 setiap seorang sebagai tanda penghargaan atas kejayaan mereka merangkul Piala Suzuki AFF 2010 baru-baru ini.

“Mereka juga telah mencatat rekod yang terbaik kerana pernah beraksi dalam Sukan Asia 2010 di Guangzhou, AFF Suzuki 2010, Liga Super dan Piala FA.

“Saya amat berharap kelima-lima pemain yang kita pilih ini dapat melipatgandakan usaha mereka dalam bidang sukan bola sepak dengan menggunakan sebaik mungkin kemudahan yang ada seperti di England.

“Setelah mereka dapat ganjaran ini, harap mereka akan bermain bersungguh-sungguh untuk skuad Kedah supaya Kedah akan muncul sebagai juara kepada masa akan datang.” Katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Mingguan Exco di Wisma Darul Aman.

Beliau yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) berkata, tidak mustahil untuk pasukan negeri kedah bangkit dari kedudukan kelapan dalam Liga Super 2011 sekaligus akan menjuarai Liga Super pada musim ini.

Tambahnya lagi, Kerajaan Negeri belum membuat sebarang keputusan untuk memberi ganjaran berupa lot tanah kepada pemain negeri Kedah yang beraksi cemerlang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: