Jangan ‘Untung Politik’ Waktu Rakyat Susah

Alor Mengkudu, Kedah-

Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah, YB Dr. Ismail salleh mengingatkan supaya jangan ada mana-mana pihak mengambil kesempatan politik di waktu ditimpa musibah, seperti banjir yang melanda Kedah baru-baru ini.

Beliau berucap dalam satu majlis penyampaian bantuan kepada mangsa banjir di Dewan UMNO Kampung Pulau Binjal.

Beliau yang juga ADUN Alor Mengkudu berkata, apa-apa perbezaan sepatutnya dilupakan ketika ini dan semua pihak hendaklah saling membantu, bukan menunding jari menyalahkan pihak lain.

“Sepanjang musim banjir ini kami turun membantu menghulurkan sumbangan kepada semua mangsa banjir tanpa mengambilkira fahaman politik masing-masing.” Katanya.

Beliau berharap suasana harmoni seperti ini dapat diteruskan di sepanjang masa bagi memudahkan Kerajaan Negeri melaksanakan misi kesejahteraan rakyat.

Disamping itu, Ahli JKKKP Pulau Binjal, Zulkifli Yaakob mengucapkan terima kasih kepada Dr. Ismail yang membantu mangsa banjir khususnya di Pulau Binjal.

“YB. Dr. Ismail sendiri datang membawa makanan sewaktu mula-mula penduduk berpindah ke penempatan ini.” Terangnya.

Sehingga banjir berakhir, Pusat Khidmat Wakil Rakyat (PKWR) Alor Mengkudu telah menghulurkan sumbangan kepada kira-kira 2400 keluarga dalam kawasan DUN ini.

PKWR Alor Mengkudu telah membuka bilik gerakan banjir di hari pertama banjir di Kedah mulai melanda iaitu pada 2 November 2010.

Objektif khusus PKWR ialah untuk membantu membuka sebahagian besar pusat penempatan banjir, memantau bekalan, memberi sumbangan dan mengagihkan sumbangan dari pihak luar dan dalaman.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: